seo dostu makale nasıl yazılır

SEO Uyumlu Makale

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? 

Vakit ayırarak web sayfanız içim makale yazmanın bir zorluğu varken, bunu belli kurallara göre yapmak, bunun yanında hem okuyucunun hem de arama motorlarının ilgisini çekecek şekilde yazmak sinir bozucu olabilir. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) uyumlu makale yazmak sizi belirli kurallara uymaya zorladığı için genellikle yazması daha zordur. Ama iyi bir site hazırlamayı hedeflemişsek Seo uyumlu makale nasıl yazılır bunu bilmemiz ve uygulamamız gerekir. Bunun sonucunda sayfalarınızın üst sıralarda olması mümkün olacaktır.

Arama motorları oluşturulan sayfaların arama sonuçlarında hangi sırada çıkacağına karar vermek için pek çok kritere bakarak karar vermektedir. Bu makalemizde bunlara değinmeye çalışacağız.

Arama motorları özellikle yeni içerik ürettiğinizde kısa dönemlerde sayfanızı ilk sıralara taşıyarak kullanıcıların ne tepki vereceğini test ederler. Buna göre arama sonuçlarında sıralamanın nasıl olacağına karar verirler.

Arama motorlarında üst sıralara çıkmak için makale yazarken nelere dikkat etmeliyiz? 

SEO Uyumlu Makale İçin İçerikler SEO’ya Uygun ve Anlamlı Olmalı.

Makale yazmanın amacı, insanlara faydalı olacak ve ilgisini çekecek içerikler oluşturmak olmalıdır. Zaten bu adımları uyguladığınızda Seo uyumlu makale yazmış olacaksınız. Google, kullanıcılardan daha zekidir ve makalenin kullanıcının faydasına olup olmadığını anlayabilir. Bunu yaparken ilk baktığı ölçüt kullanıcının o sayfada ne kadar vakit geçirdiğidir. Eğer siz kullanıcın ilgisine çekecek bir içerik oluşturamamışsanız sitenizi ziyaret eden kullanıcı hemen sayfadan çıkar. Google kullanıcıların sitenizden hemen çıkma oranlarına göre siteniz için bir değerlendirme yapar. Yazdığınız makaleler veya içerikler ziyaretçinin ilgisini çekmediği için web sitenizden hemen çıktığınızda bu web sayfanızın sıralamada düşeceği anlamına gelir. Çünkü aynı kullanıcılar sizin sitenizde aradığını bulamadığı için diğer sitelere yönlenecektir. Bu şekilde oluşturduğunuz içeriklerin kalitesini Google ve diğer arama motorları anlamış olur. Bu hemen çıkma sonuçlarınıza Google Analistic hesabınızda ulaşabilirsiniz.

seo uyumlu makale nasıl yazılır.

Özgün İçerik Üretilmeli

Başka sitelerden kopyalanıp sitenize eklemiş olduğunuz içeriğin sitenize kattığı hiçbir fayda yoktur. Zarar bile verebilir. Değerli olan içerik tamamen özgün olanıdır. Çünkü Google botları siteleri sürekli olarak taramakta ve kopya içeriği tespit edebilirler. Bu içerikleriniz özgün olmadığında aramalarda sayfanızı aşağıya çekilebilir. Bu sorundan kaçınmanız için yazdığınız içeriklerin özgünlük testini yapmanız gerekir. Bunun için online intihal testi yapan web sitelerinden faydalanabilirsiniz.

Site İçi Optimizasyona Dikkat Edilmeli

Makalenin yazım amacı seçilen anahtar kelimede ilk sıralarda çıkmadır. Bunun için anahtar kelimenin dikkatli bir şekilde seçilmesi gerekir. Anahtar kelime seçildikten sonra bu kelime makale içerisinde uygun şekilde kullanılması gerekir. Anahtar kelime title, description, sayfanın başlığı ve makalenin ilk paragrafında kullanılmalıdır. Makale içerisinde kaç dafe kullanılacağı makale uzunluğu ile ilişkilidir. Sayı vermek gerekirse 100 kelime için 1 tane anahtar kelime kullanacak şekilde bir planlama yapılabilir.  Arama motorları sayfanızda en dikkat ettiği noktalar 1-Title 2- Description 3- Sayfa başlığıdır. Bu alanlar için seçim yaparken kısa ve dikkat çekici kelimeler tercih edilmelidir. Ziyaretçi içerikleri okunduğunda merak uyandırarak makalenin okunması sağlanmalıdır. Çünkü arama motorlarında makalenin Title ve Description alanları listelendiği için kullanıcılar ilgilerini çeken sayfaları okumak isteyecektir.

seo uyumlu makale

SEO Uyumlu Makale yazarken, nelere dikkat edilmeli?

  1. Makale başlığı, işin en can alıcı noktasıdır. Makaleyi okuyan kişide merak uyandırmalıdır. Başlık en fazla 5 kelimeden oluşmalıdır. Genellikle başlık makalenin anahtar kelimesi olduğu için seçilecek başlık cümlesi makale içerisinde kullanılabilecek kelimelerden oluşmalıdır. Başlıkta kullandığınız bir soru cümlesi ise makale içerinde bu cümleyi 4 – 5 yerde kullanmamız pek mümkün olmaz. Başlığınız boşluklar dahil en fazla 67 harf  olmalı.
  2. Meta açıklaması boşluklar dahil 121 harf ile 156 harf arasında olmalı
  3. İlk paragraf başlık ile başlayacak şekilde cümle kurulmalı ve başlık makale içinde en az 2 tanesi paragraf başında 4 tanesi de cümle içinde geçecek şekilde olmalıdır.
  4. Makale en az 300 kelimeden oluşmalıdır.
  5. 300 kelimeyi geçen paragraflarda alt başlık olmalıdır.
  6. Anahtar kelimelerin kullanımı makalenin akışını bozmamalıdır. Zoraki olarak kullanıldığı izlenimi vermemeli, kelimelerin dağılımına dikkat edilmeli makale içinde orantılı dağılmış olmasına dikkat edilmelidir.
  7. Makaleyi görsel açıdan desteklemek ve okuyucunun ilgisini çekebilmek için en az 1 resim kullanılmalıdır.
  8. Makalenizden web sitenizdeki ilgili diğer makalelere link vermeyi unutmayın.
  9. Yazdığımız makalenin ilgi uyandırması için güncel gelişmelerden örnekler verilmesi faydalı olacaktır.
  10. Herkes tarafından çokça bilinen konular okuyucuya her zaman hitap etmeyebilir.

Hazırladığınız içerikleri web sitesine eklediğinizde ilk yapmanız gereken sayfanın indexlenmesini yani dizine eklenmesini beklemektir. Eğer sayfanız Google’da indexlenmediyse veya nasıl indexlenip, indexlenmediğini bilmiyorsanız Google bot çağırma makalemizden fayladabilirsiniz. Sayfanız indexlendikten sonra artık sıralama sonuçları test etmeniz ve çıkan sıralama sonuçlarına göre değerlendirme yapabilirsiniz. Çıkan sıralamada makalenin istediğiniz sıralamada değilse bunun nedeni web sitenizin genel kalitesi olabilir. Yani aynı içeriği farklı web sitelerine eklediğinizde elde edilen sıralama sonuçları farklı olacaktır. Bunun nedeni web sitelerin genel kalitesidir. Seo uyumlu makale sayınızı artırdığınız sürece sizin de web sitenizin değeri artacaktır.

İlginizi çekebilecek diğer içeriğimiz  Bursa SEO . Arama motoru optimizasyonu hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz web sitemizdeki diğer SEO makalelerini inceleyebilirsiniz.