Web Tasarım Nedir
Web Tasarımında Profesyonellik
Web siteleri şirketlere kendilerini tanıtma ve hedef kitlesine kolaylıkla ulaşma, ulaştığı kişi sayısını artırma gibi etkinlikleri kolaylaştırmada oldukça etkili unsurlardan biridir. Güncel teknolojileri takip ederek vizyoner düşünen şirketler bu konuda bütçeden belirli bir pay ayırarak profesyonel hizmet almayı tercih etmektedir. Bu durumda profesyonel web tasarım nedir sorusunun cevap bulması gerekmektedir. Profesyonel web tasarımı, bu işte uzmanlığı ve tecrübesi olan kişiler tarafından site tasarımını kazanca dönüştürmek üzere projeler yürütülmesi ve üzerinde çalışılan internet sitesinin daha fazla kişiye ulaşabilir hale gelmesinin sağlanmasıdır. Sanal ortamda basit bir ortam oluşturmaktan ibaret kalan bir siteniz olmasını istemiyorsanız web tasarım konusunda firmamızdan destek alabilir ve arama motorlarının üst sıraya taşıdığı bir siteye sahip olabilirsiniz.
Tasarım Fikirlerinin Estetikle Buluşması
Web tasarım nedir
Web tasarım nedir sorusuna verilecek ve konuyu en güzel şekilde özetleyecek yanıtlardan biri web sitelerinin hazırlanması ile ilgili tasarım fikirlerinin estetikle buluşmasıdır. Tasarım fikirleri web sitesinin kullanım amacı ve faaliyet gösterilen sektörün özellikleri doğrultusunda belirli ilkelere göre yönlendirilmekte, düzenlenmekte ve uygulamaya dönüşmektedir. Süreçteki tüm aşamaların başarılı bir şekilde tamamlanmasından sonra aktif bir web sitesi elde edilmiş olmaktadır. Web sitesi üzerinde tasarım uygulamasının tamamlanması ile birlikte kullanılacak bir web tarayıcı aracılığıyla siteye erişilebilmektedir.
Web Tasarım Hangi Unsurları İçerir?
Web tasarım nedir sorusuna yanıt bulmaya yardımcı olacak hususlardan biri web tasarımın unsurları hakkında bilgi edinmektir. Web sitelerinde tasarım çalışması yapılırken oluşturulması gereken belirli ana hatlar bulunmaktadır. Buna göre;
- Web sitesini kullananların aradıkları bilgiye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak üzere grafik ve metinler düzen içinde yerleştirilmelidir. Tasarımda düzen, dengelilik ve tutarlılık ile birlikte değerlendirilmesi gereken bir husustur.
- Müşteri tercihleri ve kullanım amacı doğrultusunda web uyumlu renk seçimi yapılmalıdır. Tasarımda kullanılan renklerle firmanın ya da site sahibinin kendini ifade etmesi mümkündür.
- Web sitesinde fotoğraf, simge, clipart veya logo kullanımı tercih ediliyorsa kolay kullanılabilmesi için sıkışık olmamalı ve boyutları sayfanın açılış hızını etkilememelidir. Kullanılacak grafikler sayfa içeriğiyle uyum içerisinde olmalı ve doğru konumlandırma yapılmalıdır.
- Web sitesinin tasarımında kalitenin artırılması farklı yazı tiplerinin kullanılmasıyla mümkün olabilmektedir. Web tarayıcılarının okumasında sorun yaşanmayacak yaygın kabul gören fontların tercih edilmesinde yarar bulunmaktadır.
- Site içeriği kullanılan metinler ve görsel öğeler ile kullanım amacına hizmet etmelidir. Kullanıcıların sitede geçirdikleri zamanı uzatacak bir içerik kullanılmalı ve arama motorları için optimizasyon yapılmalıdır.
web tasarım yapabilmek için öğrenmemiz gerek hangi kodlama dilleri vardır.
Öncelikli olarak HTML bilmeniz gerekir. Bunun yanında kunalıcak projeye göre PHP, CSS, JAVA, MYSQL bilmeniz gerekebilir.
çok profesyonelce hazırlanmış bir yazı olmuş
Teşekkürler